Meer- en hoogbegaafdheid

Ze zijn toch zo slim?

Meer- en hoogbegaafde kinderen krijgen al snel de ‘ze zijn toch zo slim?-stempel’. Waarom zou je aan de bel trekken als je je zorgen maakt?
Stel je je als ouder niet gewoon aan? Wil je niet gewoon te graag dat je kind iets goed kan? Hoort een boze bui zo nu en dan er niet gewoon bij? Moet je kind niet gewoon even wat minder gevoelig doen en zich iets harder opstellen? 

De frustratie en mentale problemen die het met zich mee kunnen brengen wanneer je meer- of hoogbegaafd bent, worden echter al snel onderschat. Ik hoor regelmatig ouders zeggen dat het echt niet altijd een feest is als je kind zo snel kan denken. Nog te vaak komt het voor dat een kind het niet meer weet, het leven erg zwaar vindt en worstelt met wat er al dan niet van hem/haar gevraagd wordt. Dit alles met de nodige emotionele uitspattingen van dien… 

Vele uitdagingen

Faalangst, onderpresteren, geen uitdagingen aan leren gaan, niet goed aanleren van executieve vaardigheden, een groter rechtvaardigheidsgevoel dan anderen om je heen, een hoge prikkelgevoeligheid, het zijn allemaal termen die veel voorkomen bij meer- en hoogbegaafdheid. Ga er maar aan staan als leek. Als ouder met de aller-, allerbeste bedoelingen. Als leerkracht met algemene onderwijskundige kennis en nóg 29 verschillende kinderen in de klas. Als kind dat er niet de vinger op kan leggen wat er nu precies anders is aan hem/haar.

Talenterwijs helpt…

Talenterwijs is er om te helpen bij deze punten.
Kennis delen, meedenken, kindbegeleiding, ouderbegeleiding, communicatie met en/of adviseren aan de betreffende school, dat zijn dingen die ik voor je kan doen.
Twijfel je of je bij mij aan het juiste adres bent? Neem dan contact met me op en we bespreken het samen.