Positive Discipline

Uitdagingen bij opvoeden

Als ouder wil je het beste voor je kind.
Je wilt dat het gezond is, maar ook dat het gelukkig en succesvol is en dat het zich keurig gedraagt. Je doet er alles aan om dit in je opvoeding voor elkaar te krijgen. Soms lukt het echter gewoon even niet.
Bijvoorbeeld:

  • Je peuter dramt voor de zoveelste keer om jouw aandacht terwijl je net even aan de telefoon zit.
  • Je puber is niet achter de spelcomputer vandaan te halen, ondanks al jouw vriendelijke verzoeken en ook dreigementen.
  • Na een lange, drukke dag krijg je wéér die strijd bij het naar bed gaan en het tanden poetsen.

Dit kan een ouder een wanhopig gevoel bezorgen; wat moet je er nou mee? Je haalt van alles uit de kast, maar het kost vooral veel energie en het levert vooral veel frustratie op.

Bemoediging en wederzijds respect

Positive Discipline is een opvoedingsmethode die kinderen helpt om structuur, verantwoordelijkheid, samenwerking, zelfvertrouwen en probleemoplossende vermogens te ontwikkelen. Opvoeden volgens deze methode betekent opvoeden zónder straffen en belonen, maar mét bemoediging en wederzijds respect. Het geeft een ouder handvatten in de opvoeding. Het brengt rust en harmonie.

Als gecertificeerd Positive Discipline Parent Educator geef ik cursussen aan ouders om hen te leren volgens de Positive Discipline methode op te voeden. De theorie van Positive Discipline komt aan bod en ik laat ouders vooral aan de hand van oefeningen ervaren wat de werking van Positive Discipline zal zijn op een situatie. Bemoediging en wederzijds respect zijn hierin sleutelwoorden.

Oudercursussen

Heb je behoefte aan een meer positieve manier van opvoeden en kun je daar hulp bij gebruiken? Lees hier meer…